MERCEDES OCH AV FRANTZÉN I ARJEPLOG

Tillsammans med Mercedes ordnade Av Frantzén ett tredagars-event med tre middagar och två luncher där vi stod för mat, dryck och servering.

 

MENY DAG 1

Snacks

  • Älgrostbiff serverad på danskt rågbröd

Canapéer

  • Gravad lax med äpple och pepparrot
  • Kycklingterrine med foie gras och kastanj

Meny ”Västkusten”

  • Bisque på havskräfta med halstrad pilgrimsmussla och rostad kelpolja
  • Sjöfågel med rostad kål och lökpurée smaksatt med portvin serverad med smörig potatispurée och gräslök
  • Björnbär med kompott på betor och bär, vispad lakritsgrädde, semi-torkade betor och 100-årig balsamvinäger

MENY DAG 2

Lunch

  • Löksoppa med lakritsgrädde
  • Rådjurslägg med fermenterad svampjuice, kaffe, sotad citron, och crème på rotfrukter, serverad med eldbakad rotselleri och toskansk grönkål

Middag

Snacks

  • Varm äppelcider med kanel och nejlika
  • Gougères med cheddarost, honung och svartpeppar
  • Bifftartar med rökt äppelpurée och friterad kapris

Meny ”Gotland”

  • Sallad på gula betor, 64-gradersägg från Fårö samt örter och tryffel från Gotland
  • Rödvinsbräserat lammlägg  med rostad vitlök, potatispuré smaksatt med ramslök, bräserad palsternacka och rökt enbärssmör
  • Saffranspannkaka serverad med vispad lavendelgrädde och blåhallon

MENY DAG 3

Lunch

  • Blomkålssoppa med löjrom och surdegskrutonger
  • Eldbakad röding penslad med enbärsättika, serverad med mandelpotatis, gräddstekt jorsärtskocka, brunost och purjolöksolja

Middag

  • Löjrom från Kalix med mandelpotatisgalette, citron, svartpeppar, brynt smör-pulver och smetana
  • Crème på rova och gräslök serverad med gravad forell och rökt rom
  • Rostad rådjurssadel med timjanolja, vintergrönsaker och granolja
  • Hjortron med vaniljcurd och crème chantilly

När
Mars, 2017

Vad
Lunch, fika & middagar under tre dagar

Var
AMG Lodge, Arjeplog

Antal
20 personer per måltid

Tidigare event

Erbjudanden

Bröllop
Läs mer
Våra event
Läs mer
Ta ett glas med oss
Läs mer
Hemma hos
Läs mer